Vi har läst: Strangers by Degrees

Detta mycket intressanta inlägg tar en upp en avhandling om Ålands identitet och dess invånares relation till invandrare. Som bekant skiljer sig Finlands invandrarpolitik markant ifrån den svenska vilken även inkluderar Åland.

Medier och kommunikation på Åländska

Strangers by Degrees: Attitudes toward Immigrants in the Åland Islands Det verkar bara finnas ett vetenskaplig undersökning om attityder mot invandrare på Åland. Det är Bogdan States Strangers by Degrees: Attitudes toward Immigrants in the Åland Islands som är gjord för Ålands fredsinstitut 2009. Det här en kort recenstion och ett försök att validera om den är fortfarande relevant för dagens debatt. Det borde inte kunna hända så mycket på tre år, men samtidigt så har det hänt en hel del. Sverigedemokrater har kommit in i svenska riksdagen och Sannfinländaren verkar vara stabila i riket. Samtidigt har det uteslutits medlemmar ur obunden samling på grund av främlingsfientliga åsikter. (Som ledde till debatten om Ålandsvännerna ).

Det är rätt gammal rapport som kom ut 2009, uppgifterna insamlade 2008. Med rätt dålig svarsfrekvens, men tydligen helt okej för att vara Åland. De svarande var inte eller helt överestämande med då rådande demografi. Det plus att det är ett känsligt ämne med ”ett…

View original post 619 fler ord

Annonser

Om Daniel stintzing

Reflektioner kring historien och samtiden. Jag, Daniel Stintzing är journalist och bosatt i Skarpnäck utanför Stockholm
Det här inlägget postades i #blogg100, 22 juli, Demokrati, Historia, Politik, Recension och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s